Doorgaan naar inhoud

Exclusieve partner van

Otoplastieken op maat

Otoplastieken op maat

Comfortabele oorbescherming op maat. Aanmeten op locatie of in de winkel.

  • Vertrouwd door 5.000+ tevreden klanten
  • Eenvoudig bestellen en beheren
  • Opmeten op locatie of in de winkel
  • Altijd 100% tevredenheidsgarantie
Klant wordenDownload de brochure

Exclusieve partner van

Hans Anders Logo

Perfect op maat

Otoplastieken op maat

Ben je op zoek naar otoplastieken/oordoppen op maat voor je medewerkers? Wij bieden met onze partner Alpine gehoorbescherming op maat met het hoogste draagcomfort. Wat voor werkzaamheden je medewerker ook doet, wij helpen je graag met de juiste oordoppen op maat zodat je medewerker beschermd is tegen schadelijk geluid.

Gehoorschade is één van de meest gemelde beroepsziekten. Vanaf een geluidsniveau van 80 dB(A) gedurende 8 uur per dag, 5 dagen per week, is geluid schadelijk en zorgt het voor blijvende schade. Het is dan ook erg belangrijk dat je als bedrijf passende maatregelen neemt om gehoorschade bij je medewerkers zoveel mogelijk te voorkomen. Daar hebben niet alleen je medewerkers baat bij, maar het bedrijf ook.

Bescherm je oren

Onze otoplastieken op maat bieden bescherming voor je oren tegen impact van buitenaf

Oordoppen op maat

Otoplastieken op maat met de beste spraakverstaanbaarheid en hoog draagcomfort

Vertrouwd

Wij bieden met onze partner Alpine gehoorbescherming op maat met het allerhoogste draagcomfort.

Aanmeten in de winkel of op locatie

Wij meten aan in alle Hans Anders winkels bij jou in de buurt. Ook op locatie meten wij aan vanaf 5 personen per passessie.

Otoplastieken vergoeding werkgever

Als werkgever wil je uiteraard niet dat je medewerkers onnodig het risico lopen om blijvende gehoorschade op te lopen als gevolg van hun werkzaamheden. En ook als medewerker wil je niet dagelijks blootgesteld worden aan schadelijke geluidsniveaus, met alle gevolgen van dien. Daarom ben je volgens de EDPB (Externe Dienst voor Preventie en Bescherming) ook verplicht om professionele gehoorbescherming (zoals otoplastieken) aan te bieden aan medewerkers die aan deze schadelijke geluidsniveaus blootgesteld worden. Maar krijgt een medewerker deze otoplastieken vergoed?

Lees verder in onze blog

Eenvoudig oordoppen op maat bestellen

Stap 1

1. Makkelijk bestellen

De werkgever stelt een pakket samen waar uit welke producten een werknemer kan kiezen. Hierna ontvangt de werkgever een opdrachtbon voor de werknemer.

Stap 2

2. Aanmeten bij Hans Anders

Werknemer meet aan bij een Hans Anders winkel in de buurt. Ook gehoorbescherming kan op locatie worden aangemeten.

Stap 3

3. Ontvangen en afronden

Werknemer haalt het product op bij Hans Anders en de werkgever ontvangt via 
Seeh.be de factuur in een eenvoudig overzicht.

Otoplastieken voor het werk

Niet alleen bij voor de hand liggende beroepen in de (wegen)bouw, industrie en transport is de kans op gehoorschade groot, onderschat ook niet de risico’s in grootkeukens van ziekenhuizen en instellingen, beroepen in de recreatie en dienstverlening en scholen en kinderdagverblijven bijvoorbeeld. En het feit dat je als werkgever verplicht bent om professionele gehoorbescherming op maat aan te bieden op het werk aan medewerkers die aan schadelijke geluidsniveaus blootgesteld worden, is nog een goede reden om de otoplastieken van Hans Anders te bekijken.

Oordoppen op maat

"Als bedrijf ben je verplicht maatregelen te nemen om gehoorschade bij medewerkers tot een minimum te beperken."

Oordoppen op maat

Verplichtingen

Vanaf 85 dB(A) geldt voor werknemers en werkgevers niet alleen dat een vergoeding voor gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden, maar geldt er ook een draagplicht van het beschikbaar gestelde middel. Hierop dient ook te worden toegezien door de werkgever.

Bij otoplastieken is het erg belangrijk dat ze jaarlijks gecontroleerd worden. Je gehoorgang kan namelijk in de loop der jaren veranderen. Controle zorgt ervoor dat de dempende eigenschappen gegarandeerd blijven. seeh. biedt deze nazorg, zowel in één van de winkels van Hans Anders als op locatie. Ook kun je met je persoonlijke login in het bestel- en beheerportal kijken van welke medewerkers hun otoplastieken in aanmerking komen voor onderhoud. Dit overzicht is altijd actueel. Wil je de controle uit laten voeren? Maak dan eenvoudig een bestelopdracht aan voor de betreffende medewerker(s). Je kunt altijd tussentijds een lektest uit laten voeren als je twijfelt of de otoplastieken (nog) voldoende demping bieden. Om het overzicht op het onderhoud voor de op maat gemaakte oordoppen zo gemakkelijk mogelijk te houden en goed te plannen, sturen wij je automatisch een reminder.

Lees meer

Onze tevreden klanten

"Seeh biedt onzen mensen een keuze uit trendy veiligheidsbrillen. Geen extra afspraak bij de oogarts nodig want de Hans Anders opticiens kunnen de sterkte opmeten in de winkel zelf."

Alheembouw

Tina Van Damme
Preventieadviseur

"Wij werken al een tijd met Seeh en zijn erg blij met de producten en service. Het online systeem werkt heel handig en als er iets niet goed gaat wordt dit direct naar tevredenheid opgelost. "

Makita

Suzan Dubbelman
HR Adviseur

"Zeer tevreden over de diensten van Seeh. Ze werken pro-actief en helpen ons altijd bij het vinden van een passende oplossing. Tijdens de pandemie waren zij een goede oplossing omdat wij nog steeds in hygiënische omstandigheden op maat gemaakte otoplastieken voor onze werknemers konden krijgen."

Westrock

Tina Rooms
Preventieadviseur

Jouw keuze

Aanmeten en controleren

In de winkel

Download direct de benodigde opdrachtbonnen waarmee medewerkers in de winkel otoplastieken aan kunnen laten meten of kunnen laten controleren. Je medewerker kan vervolgens zelf een afspraak maken bij een audicien van Hans Anders in de buurt. Dat is het enige dat je hoeft te doen om gehoorbescherming aan te laten meten!

Ook een afspraak maken is erg eenvoudig. Dat kan online via de website van seeh., via de website van Hans Anders of telefonisch via 0800-0075. Wanneer je medewerker de opdrachtbon meeneemt naar de Hans Anders winkel worden de otoplastieken direct aangemeten.

Winkel zoeken

Op locatie

Wil je de otoplastieken liever bij jou op locatie aanmeten of periodiek laten controleren? Ook hiervoor hoef je enkel een opdrachtbon aan te maken. Wij zullen daarna contact met je opnemen om een afspraak te maken voor het aanmeten van de gehoorbescherming. Al vanaf 5 sets per sessie is het mogelijk om otoplastieken bij jou op locatie aan te laten meten of te controleren.

Aanmeten op locatie
Support

Persoonlijk advies nodig?

Onze deskundige zitten klaar om je te helpen.

Stuur een bericht+31 (0)85 065 30 56

FAQ