Doorgaan naar inhoud
Veiligheidsbrillen op maat

Kennisbank

Lees onze kennisartikelen voor meer kennis over regelgeving, vergoedingen, informatie en meer.

Bekijk de videoDownload de brochure

Exclusieve partner van

Hans Anders Logo

Meest gestelde vragen

Veiligheidsbrillen

Aug 09, 2022 Nico Peeters

Tegen welke gevaren beschermt een veiligheidsbril?

Een veiligheidsbril beschermt de ogen tegen de gevaren van stof, slijpdeeltjes en splinters en vloeistofspetters. De glazen van een veiligheidsbril zijn van gehard glas of kunststof en het montuur is gemaakt van metaal of kunststof.

May 24, 2022 Nico Peeters

Hoe reinig ik mijn veiligheidsbril?

Je bent bij Seeh op de juiste plek voor het aanschaffen van een veiligheidsbril op sterkte. Veiligheidsbrillen worden echter wel vies tijdens het dragen. Voor de levensduur en de werkveiligheid is het belangrijk om je bril regelmatig en goed schoon te maken om een goed zicht te behouden. Wij adviseren om de bril na elke werkdag te reinigen om krassen en andere schade te voorkomen. Maar hoe kun je dat het beste doen?

Mar 30, 2022 Nico Peeters

Wat betekend de EN 166 normering?

EN 166 specificeert de minimumvereisten voor een reeks prestatietests. Deze norm bevat een set van eisen die als verplicht kunnen worden beschouwd. Volgens Arbogids 2018 moeten monturen die zijn bestemd voor een veiligheidsbril dienen aan deze algemeen waarden te voldoen.

Beeldschermbrillen

Mar 16, 2022 Nico Peeters

Wat kun je tegen droge ogen doen?

Droge ogen, veel mensen hebben er wel eens last van. Droge ogen kunnen erg vervelend aanvoelen en veroorzaken veel ongemak. In dit kennisartikel vertellen we je graag meer over de oorzaak van droge ogen en hoe je je ogen het beste kunt behandelen.

Feb 02, 2022 Nico Peeters

Helpt een Bluefilter echt?

Dit is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. En: is het blauwe licht uit beeldschermen dan ook schadelijk voor je ogen? Hierover lees je meer in dit artikel.

Nov 12, 2021 Nico Peeters

Wat is het verschil tussen een beeldschermbril, leesbril of een gewone bril?

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten, kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Beeldschermbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken.

Nov 12, 2021 Nico Peeters

Vergoed de werkgever een beeldschermbril?

Er is veel vraag naar informatie over de vergoeding van beeldschermbrillen. De wet verplicht werkgevers om ervoor te zorgen dat beeldschermwerk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers. Beeldschermbrillen zijn uitermate geschikt voor beeldschermwerk. De glazen zijn op een speciale manier geslepen, waardoor je altijd scherp ziet op het scherm. Zelfs de papieren op het bureau kun je moeiteloos lezen. Maar welke regels zijn er verbonden aan de vergoeding voor een beeldschermbril?

Jul 28, 2022 Nico Peeters

Hoe kun je gehoorschade voorkomen op het werk?

Wanneer iemand minstens 8 uur per dag, 5 dagen per week blootgesteld wordt aan geluiden van meer dan 80 dB(A) kan dat voor blijvende schade zorgen. En daar is natuurlijk niemand bij gebaat, zowel je medewerkers niet als je bedrijf niet. Als bedrijf ben je verplicht (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij je medewerkers tot een minimum te beperken. Met bijvoorbeeld onze op maat gemaakte otoplastieken.

Apr 19, 2022 Nico Peeters

3 Tips om langer plezier te hebben van otoplastieken

Wij bieden met onze partner Alpine gehoorbescherming op maat met het hoogste draagcomfort. Maar je wilt natuurlijk ook zo lang mogelijk plezier hebben van je otoplastieken. Oordoppen hebben een bepaalde levensduur, maar je kunt zelf ook een aantal dingen doen om langer plezier te hebben van je gehoorbescherming. Je leest hier hoe je de houdbaarheid van je oordopjes kunt verlengen.

Nov 12, 2021 Nico Peeters

Hoe werkt het aanmeten van otoplastieken?

Gehoorbescherming is zo uniek als een vingerafdruk, omdat het individueel wordt aangemeten. Samen met onze partner Alpine bieden we de beste gehoorbescherming voor de zakelijke markt. Deze gehoorbeschermers worden individueel op maat gemaakt, waardoor de gehoorbescherming erg comfortabel aanvoelt. De oordoppen op maat kunnen aangemeten worden in de winkel door de audiciens van Hans Anders of vanaf 5 personen per aanmeet sessie op locatie.