Doorgaan naar inhoud
Veiligheidsbrillen op maat

Kennisbank

Lees onze kennisartikelen voor meer kennis over regelgeving, vergoedingen, informatie en meer.

Bekijk de videoDownload de brochure

Exclusieve partner van

Hans Anders Logo

Meest gestelde vragen

Veiligheidsbrillen

Mar 30, 2022 Nico Peeters

Wat betekend de EN 166 normering?

EN 166 specificeert de minimumvereisten voor een reeks prestatietests. Deze norm bevat een set van eisen die als verplicht kunnen worden beschouwd. Volgens Arbogids 2018 moeten monturen die zijn bestemd voor een veiligheidsbril dienen aan deze algemeen waarden te voldoen.

Nov 12, 2021 Nico Peeters

Moet ik als werkgever een veiligheidsbril vergoeden?

Een werkgever moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wanneer werknemers tijdens hun werk in aanraking komen of kunnen komen met stoffen of materialen die splinters (of losse deeltjes) kunnen afgeven, is het belangrijk dat zij de juiste oogbescherming dragen, in de vorm van een veiligheidsbril. Maar hoe zit het eigenlijk met een veiligheidsbril op sterkte en de vergoeding door de werkgever?

Beeldschermbrillen

Mar 16, 2022 Nico Peeters

Droge ogen

Droge ogen, veel mensen hebben er wel eens last van. Droge ogen kunnen erg vervelend aanvoelen en veroorzaken veel ongemak. In dit kennisartikel vertellen we je graag meer over de oorzaak van droge ogen en hoe je je ogen het beste kunt behandelen.

Feb 02, 2022 Nico Peeters

Helpt een Bluefilter echt?

Dit is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. En: is het blauwe licht uit beeldschermen dan ook schadelijk voor je ogen? Hierover lees je meer in dit artikel.

Nov 12, 2021 Nico Peeters

Wat is het verschil tussen een beeldschermbril, leesbril of een gewone bril?

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten, kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Beeldschermbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken.

Nov 12, 2021 Nico Peeters

Vergoed de werkgever een beeldschermbril?

Er is veel vraag naar informatie over de vergoeding van beeldschermbrillen. De wet verplicht werkgevers om ervoor te zorgen dat beeldschermwerk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers. Beeldschermbrillen zijn uitermate geschikt voor beeldschermwerk. De glazen zijn op een speciale manier geslepen, waardoor je altijd scherp ziet op het scherm. Zelfs de papieren op het bureau kun je moeiteloos lezen. Maar welke regels zijn er verbonden aan de vergoeding voor een beeldschermbril?

Apr 19, 2022 Nico Peeters

3 Tips om langer plezier te hebben van otoplastieken

Wij bieden met onze partner Alpine gehoorbescherming op maat met het hoogste draagcomfort. Maar je wilt natuurlijk ook zo lang mogelijk plezier hebben van je otoplastieken. Oordoppen hebben een bepaalde levensduur, maar je kunt zelf ook een aantal dingen doen om langer plezier te hebben van je gehoorbescherming. Je leest hier hoe je de houdbaarheid van je oordopjes kunt verlengen.

Nov 12, 2021 Nico Peeters

Hoe werkt het aanmeten van otoplastieken?

Gehoorbescherming is zo uniek als een vingerafdruk, omdat het individueel wordt aangemeten. Samen met onze partner Alpine bieden we de beste gehoorbescherming voor de zakelijke markt. Deze gehoorbeschermers worden individueel op maat gemaakt, waardoor de gehoorbescherming erg comfortabel aanvoelt. De oordoppen op maat kunnen aangemeten worden in de winkel door de audiciens van Hans Anders of vanaf 5 personen per aanmeet sessie op locatie.

Nov 12, 2021 Nico Peeters

Vergoeding otoplastieken door werkgever in 2022

Als werkgever wil je uiteraard niet dat je medewerkers onnodig het risico lopen om blijvende gehoorschade op te lopen als gevolg van hun werkzaamheden. En ook als medewerker wil je niet dagelijks blootgesteld worden aan schadelijke geluidsniveaus, met alle gevolgen van dien. Daarom ben je volgens de EDPB (Externe Dienst voor Preventie en Bescherming) ook verplicht om professionele gehoorbescherming (zoals otoplastieken) aan te bieden aan medewerkers die aan deze schadelijke geluidsniveaus blootgesteld worden. Maar krijgt een medewerker deze otoplastieken vergoed?