Doorgaan naar inhoud
Vergoeding otoplastieken door werkgever in 2022

Vergoeding otoplastieken door werkgever in 2022

Als werkgever wil je uiteraard niet dat je medewerkers onnodig het risico lopen om blijvende gehoorschade op te lopen als gevolg van hun werkzaamheden. En ook als medewerker wil je niet dagelijks blootgesteld worden aan schadelijke geluidsniveaus, met alle gevolgen van dien. Daarom ben je volgens de EDPB (Externe Dienst voor Preventie en Bescherming) ook verplicht om professionele gehoorbescherming (zoals otoplastieken) aan te bieden aan medewerkers die aan deze schadelijke geluidsniveaus blootgesteld worden. Maar krijgt een medewerker deze otoplastieken vergoed?

Otoplastieken vergoeding en draagplicht voor werknemers

Vanaf een blootstelling aan geluiden van 80dB(A) wordt gehoorbescherming vergoed aan medewerkers. Deze vergoeding wordt ‘betaald’ in de vorm van het aanbieden van hulpmiddelen, zoals otoplastieken. Zo eenvoudig is het. Vanaf 85 dB(A) geldt voor medewerkers en hun werkgevers niet alleen dat een vergoeding voor gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden, maar geldt er ook een draagplicht van het beschikbaar gestelde hulpmiddel. Hierop dient de werkgever ook toe te zien.

Otoplastieken

Oordoppen op maat aanmeten

Voor het laten aanmeten van otoplastieken kun je bij seeh. terecht. Als werkgever kun je je eenmalig online aanmelden en opdrachtbonnen downloaden. Vervolgens kunnen medewerkers online of telefonisch via +31 800-57750 een afspraak maken om harde of zachte otoplastieken aan te laten meten, indien gewenst met een koord of detectiekogel. Voor een afspraak kun je terecht bij één van de audiciens van Hans Anders bij een vestiging in de buurt. Vanaf 5 personen per aanmeet sessie is het ook mogelijk om de oordoppen aan te meten bij jou op locatie.

Vorig artikel Hoe werkt het aanmeten van otoplastieken?