Doorgaan naar inhoud

Otoplastieken

RSS
 • Hoe kun je gehoorschade voorkomen op het werk?
  juli 28, 2022

  Hoe kun je gehoorschade voorkomen op het werk?

  Wanneer iemand minstens 8 uur per dag, 5 dagen per week blootgesteld wordt aan geluiden van meer dan 80 dB(A) kan dat voor blijvende schade zorgen. En daar is natuurlijk niemand bij gebaat, zowel je medewerkers niet als je bedrijf niet. Als bedrijf ben je verplicht (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij je medewerkers tot een minimum te beperken. Met bijvoorbeeld onze op maat gemaakte otoplastieken.
  Nu lezen
 • 3 Tips om langer plezier te hebben van otoplastieken
  april 19, 2022

  3 Tips om langer plezier te hebben van otoplastieken

  Wij bieden met onze partner Alpine gehoorbescherming op maat met het hoogste draagcomfort. Maar je wilt natuurlijk ook zo lang mogelijk plezier hebben van je otoplastieken. Oordoppen hebben een bepaalde levensduur, maar je kunt zelf ook een aantal dingen doen om langer plezier te hebben van je gehoorbescherming. Je leest hier hoe je de houdbaarheid van je oordopjes kunt verlengen.

  Nu lezen
 • Hoe werkt het aanmeten van otoplastieken?
  november 12, 2021

  Hoe werkt het aanmeten van otoplastieken?

  Gehoorbescherming is zo uniek als een vingerafdruk, omdat het individueel wordt aangemeten. Samen met onze partner Alpine bieden we de beste gehoorbescherming voor de zakelijke markt. Deze gehoorbeschermers worden individueel op maat gemaakt, waardoor de gehoorbescherming erg comfortabel aanvoelt. De oordoppen op maat kunnen aangemeten worden in de winkel door de audiciens van Hans Anders of vanaf 5 personen per aanmeet sessie op locatie.

  Nu lezen
 • Vergoeding otoplastieken door werkgever in 2022
  november 12, 2021

  Vergoeding otoplastieken door werkgever in 2022

  Als werkgever wil je uiteraard niet dat je medewerkers onnodig het risico lopen om blijvende gehoorschade op te lopen als gevolg van hun werkzaamheden. En ook als medewerker wil je niet dagelijks blootgesteld worden aan schadelijke geluidsniveaus, met alle gevolgen van dien. Daarom ben je volgens de EDPB (Externe Dienst voor Preventie en Bescherming) ook verplicht om professionele gehoorbescherming (zoals otoplastieken) aan te bieden aan medewerkers die aan deze schadelijke geluidsniveaus blootgesteld worden. Maar krijgt een medewerker deze otoplastieken vergoed?

  Nu lezen