Doorgaan naar inhoud
Vergoed de werkgever een beeldschermbril?

Vergoed de werkgever een beeldschermbril?

Er is veel vraag naar informatie over de vergoeding van beeldschermbrillen. De wet verplicht werkgevers om ervoor te zorgen dat beeldschermwerk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers. Beeldschermbrillen zijn uitermate geschikt voor beeldschermwerk. De glazen zijn op een speciale manier geslepen, waardoor je altijd scherp ziet op het scherm. Zelfs de papieren op het bureau kun je moeiteloos lezen. Maar welke regels zijn er verbonden aan de vergoeding voor een beeldschermbril?

Gezondheidsklachten door beeldschermwerk

Beeldschermwerk is in veel beroepsgroepen niet meer weg te denken en ook niet te vermijden. Dat kan allerlei vervelende gezondheidsklachten tot gevolg hebben, zoals pijn aan de armen, nek en schouders of oogklachten. Omdat de oogleden nauwelijks knipperen bij intensief beeldschermwerk, wordt de oogbol te droog en kan er oogvermoeidheid optreden. Het is voor de werkgever van belang tijdig te schakelen en in te grijpen wanneer er oogklachten ontstaan, en de regeling voor de vergoeding van een beeldschermbril vast te leggen. Dit om verergering van de klachten of het ontstaan van de klachten te voorkomen. En dat willen we voor zijn, toch?

Beeldschermbril vergoeding

Arbowet over de beeldschermbril

Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld: voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht kosten voor de beeldschermbril te vergoeden. Werknemers die een leesbril nodig hebben én beeldschermwerk verrichten, hebben standaard recht op een beeldschermbril vergoed door hun werkgever.

Wat kan Seeh voor mij betekenen?

Wij begrijpen hoe belangrijk scherp zicht is, en wij begrijpen ook wat bedrijven allemaal voor hun medewerkers moeten doen. We weten hoeveel werk het is. Daarom kiezen wij voor ontzorgen: via ons bestel- en beheerplatform wordt het aanvragen, bestellen en de administratieve afhandeling makkelijk. Misschien zelfs leuk. Na bestelling is het mogelijk om in iedere dichtstbijzijnde Hans Anders winkel een bril te laten aanmeten. Jij focust je op je medewerkers, wij doen de rest.

Vorig artikel Wat is het verschil tussen een beeldschermbril, leesbril of een gewone bril?